Träning för ungdomar

Träningskurs för ungdomar med intresse för e-sport i Uppsala

Hos Well365 har vi stort fokus på att hjälpa barn och ungdomar till ett aktivare liv. Vår personliga tränare Fredrik som har bakgrund som e-sport proffs håller sen 2 år tillbaka i våra träningskurser för ungdomar. Främsta syftet är att hitta nya infallsvinklar för ungdomar och på så sätt göra träningen roligare och även förstå kopplingen mellan e-sport och träning. På så sätt visa på hur det påverkar övriga områden i livet positivt, till exempel prestation inom e-sport, skolgången, självförtroende, koncentrationsförmåga, humör osv.

Innehåll i träningskursen

Under kursens gång kommer vi att lära oss mer om kroppen och dess rörelser. Träningen utgår från fem olika block som syns enligt nedan:

  • Rörlighetsträning
  • Styrka och kroppskontroll
  • Nedvarning samt stretch
  • Kostens betydelse
  • Hur blir du bättre på e-sport

Passen kommer innehålla alla dessa delar och är baserad på stationsträning med övningar som fokuserar på att stärka upp hela kroppen och framför allt rörelser som är viktiga för att träna upp musklerna vid stillasittande.  Under passen är alltid vår PT Fredrik med för att säkerställa att teknik och genomförande utförs på ett korrekt sätt.

Hälsoeffekter för ungdomar som tränar

Träning har många positiva effekter för ungdomar som spelar datorspel eller tv-spel. Bland annat vet vi att reaktionsförmåga och koncentrationsförmåga blir bättre. Utöver förbättringarna inom e-sport vet vi även en hel del fysiska effekter:

  • Förbättrar muskelstyrka, kondition och skeletthälsa
  • Förbättrar blodvärden bidrar till sänkning av högt blodtryck samt förbättrad blodfettsprofil
  • Förbättring av metabol hälsa, ökar andel muskelmassa som bidrar till minskning av kroppsfett
  • Förbättrar den psykisk hälsan genom bättre självkänsla, mindre depression och ökad prestation i skolan

Anmälan till styrketräningsgruppen för ungdomar 

För att anmäla dig eller ditt barn till styrketräningskursen som hålls i Uppsala på MyTraining Stålgatan 8 fyll i formuläret nedan:

Nästa kursstart: Onsdagar 31/1 17:00-17:55 och pågår 20 veckor.

Kostnad: 4000:- ink moms för hela terminen

OBS: Vi har begränsat antal platser så först till kvarn gäller för att säkra din plats.