Våra PT-kunder John & Henrik delar med sig av sin träningsresa

Under våren 2023 tyckte jag och två vänner att våra skärp hade krympt lite väl mycket. Både jag och dom andra har väl inte världens bästa karaktär när det gäller att på egen hand komma iväg på träningar. Så vi funderade på vad som krävdes för att få extra motivation och så bra och hälsosamma resultat som möjligt.

Vi bestämde att vi skulle ha som mål att gå ner 10% av vår vikt på

6 månader. Inte för att tala om min startvikt men 9,2kg verkade överkomligt. Om vi klarade målet så beslutade vi att vi skulle åka till Gran Canaria nästa höst. Ludde “George Costanza” Åberg,  den tredje delen i vårat gubbgäng, bor i Sollentuna så han har anlitat en PT på hemmaplan och tränar därför inte med oss. Vi håller däremot lite koll på honom så han inte faller ifrån. Jag behövde dessutom träna på min rörlighet eftersom jag inte tillhör den mest rörliga delen av befolkningen. Jag visste att jag skulle genomgå en diskbråcksoperation och kände mig lite nervös över hur det skulle gå, om jag skulle förstöra något genom tex fel teknik vid övningar.

Henrik som jag tränar med har problem med en axel och är till skillnad mot mig överrörlig. Vi bestämde oss därför att anlita Thomas eftersom vi hade spanat på hans träningar när vi var på Mytraining.

Vi visste att Well365 rörde sig i lokalerna och vi bokade in ett möte.

Det kändes rätt redan från början. Att bli bemött med respekt och lyhördhet kändes jättebra. Vi fick förklara vår önskan, berättade om vadet och gick genom våra skavanker. Thomas dator gick varm av all information från oss. Att  kroppen hade gjort sitt bästa för att göra vardagen svårare fick vi också bekräftat genom att vi gjorde en kroppscanning.

Efter 6 månader hade vi dock inte riktigt nått ända fram. Det hade säkert gått att klara av målet men eftersom ingen av oss vill gå på någon hård diet eller träna 5 dagar i veckan så hade vi ställt in oss på en långsam men långsiktig förbättring. Å det fick vi. Vi har blivit både rörligare, starkare, piggare och fått bättre ork.

Att vi dessutom gått ner långsamt i vikt är bara positivt. En sak som båda känner har varit positivt är att motivationen har blivit bättre och med en PT som väntar på gymmet så har det inte varit några problem att gå in genom dörrarna.

Vi valde att köra duo-träning där både jag och Henrik tränade samtidigt med Thomas. Det har fungerat kanonbra. Vi får inte bara stöttning och peppning av Thomas utan vi pushar även varandra att kämpa lite extra. Att vi sedan kan pika varandra och retas emellanåt gör det bara roligare.

Eftersom vi inte riktigt klarade av vadet så har vi förlängt målsättningen till början av juni. Målsättningen är den samma men nu kommer vi även att lägga lite mer fokus på att bygga muskler. Vi har dessutom fått ytterligare en PT som kommer ta hand om oss “gubbar”.

Emma kommer dela på lektionerna med Thomas och det kändes bara positivt då hon kommer fokusera lite mer på isolerade muskelgrupper och Thomas lite mer funktionellt. Blandningen känns perfekt för oss.

Nu har vi 2 PT att bolla tankar med och att de är så trevliga att de känns som våra vänner gör hela upplevelsen ännu bättre.

Nu ser vi fram emot ett ännu mer hälsosamt 2024 och ett vad som vi alla tre klarar av.

/ John & Henrik